De donatie is bestemd voor het omschreven project door uw stichting/vereniging. Omdat de TVM foundation dit jaar 10 jaar bestaat (en de Coöperatie TVM 60 jaar) hebben we besloten het maximale bedrag dit jaar te verhogen naar € 6.000.”

Dit is de letterlijke tekst van de aanhef van een bericht van TVM-verzekeringen. Weer een mooi succes van Martin van Dijk die bijgaand overzicht stuurde:


De bijdrage van TVM is voor de belevenistafel; onderdeel van de binnenexpositie a/b Terra Nova.
Naast deze € 6000,- is ook het bedrag van het Prins Bernard Cultuurfonds (€ 15.000)  bestemd voor de exposities (in het overzicht staat abusievelijk ‘Schip in beeld’). Daarmee is het begrote bedrag voor de exposities al nagenoeg gefinancierd! We gaan daar dan ook volop mee aan de slag. A.s. maandag 6 november gaan we naar Utrecht voor een demo van de ‘belevenistafel’, die wordt gegeven door de organisatie met dezelde naam. Uit de folder:

 BelevenisTafel staat dan ook bekend als dé multitouch specialist en heeft een ruim aanbod aan multitouchtafels, (wand) -schermen en tablets met voor de doelgroep passende software, welke van toegevoegde waarde kunnen zijn voor uw organisatie.”

Naast dit succes is er ook al een toezegging van Oliehandel Anton van Megen B.V. voor een bijdrage in de kosten van HVO100. Anton van Megen heeft een Bunkerstation aan de Havenstraat 109-R – 1506 PM Zaandam.

Hij is ook lid van de LVBHB met sleepboot ARIE en oude bunkerboot AMY (bjr. 1954 – nog onder Klasse). Verder in Anton van Megen bekend als trouwe sponsor van o.a. het IJ-zeilen.

Bedoeling is om de meerprijs van HVO100 t.o.v. gewone diesel of GTL te laten sponsoren. Dat geldt dan in eerste instantie voor schepen die de hele ErfgoedTour meevaren en dit ook willen tanken. Eerste gelegenheid is dan bij de Opening in Den Haag.  Daarvoor wil hij wel met de nostalgische bunkerboot AMY naar Den Haag komen om de schepen te bunkeren.