Overleg over Hasselt met B&W Zwartewaterland en Stichting Hassailt

Op 11 december j.l. vond overleg plaats over Hasselt 2024 met o.a. burgemeester Eddy Bilder, wethouder Harrie Rietman, het bestuur van Stichting Hassailt en Kees van der Klocht.

Kees heeft ruime ervaring met verschillende Hassailts maar is gestopt als voorzitter van de Stichting. Hij wil wel optreden als ‘tussenpersoon’, adviseert de Stichting en helpt ons!

Bij het overleg was naast het Projectmanagement (Eric/Rolf) ook Oluf van Oosterom aanwezig namens de LVBHB.

Het overleg was zeer succesvol. Na aanvankelijke aarzelingen bij ons eerste bezoek aan en kennismaking met de Stichting Hassailt om als Stichting ook weer als organisator (vergunninghouder) op te treden was er bij de bespreking met de gemeente een rolverdeling ‘als vanouds’: de Stichting ontvangt ons, draait de bruggen en regelt de ligplaatsen en de LVBHB zorgt voor de schepen, het ligplaatsplan en haar eigen interne ‘feestje’. Of en in hoeverre de plaatselijke horeca nog verder iets wil organiseren om te profiteren van het evenement laten we dus volledig aan de Stichting Hassailt over. Het woord evenement is onvermijdelijk in dit verband: vanwege de brugopeningen moet er t.b.v. de veilige doorgang van hulpdiensten een veiligheidsplan gemaakt worden en valt Hasselt in de categorie ‘groot evenement’. Ook zal er op het water voldoende ruimte moeten overblijven dat brandweer, (water)politie en reddingsbrigade snel ter plaatse kunnen zijn. Maar ter geruststelling: dit is ‘gesneden koek’ langzamerhand wat dit speelt bij iedere Hassailt (ook die van dit jaar).

Al met al kunnen we er volledig gerust op zijn: Hasselt zal ons wederom als zeer welkome gasten ontvangen.  Onze warme band met Hasselt hebben wij zowel als burgemeester Eddy Bilder bevestigd en de flessen schroefwater vielen in goede aarde……..